Geavanceerd Zoeken

2 Ft. tot 200,000,000 Ft.

We hebben 0 huizen gevonden. Bekijk resultaten
Geavanceerd Zoeken

2 Ft. tot 200,000,000 Ft.

we hebben gevonden 0 resultaten
Uw zoekresultaten

Csongrád

kutfuras-csongrad-megye

Csongrád is een comitaat in het zuiden van Hongarije. De hoofdstad is Szeged. Het comitaat heeft 215.689 (2001) inwoners.

Csongrád grenst aan het Servische Vojvodina in het zuiden en aan de Roemeense districten Timiş en Arad in het zuiden en zuidoosten. Verder grenst het comitaat aan de Hongaarse comitaten Békés in het oosten, Jász-Nagykun-Szolnok in het noorden en Bács-Kiskun in het westen. Het zuidoostelijke deel van Csongrád behoort tot de historische regio het Banaat.

Het comitaat ligt op de Grote Hongaarse Laagvlakte en heeft een erg vruchtbare bodem, waardoor het een van de belangrijkste landbouwgebieden vormt van Hongarije. De bekendste producten uit Csongrád zijn de paprika’s uit Szeged en de uien uit Makó, maar ook de teelt van graan, groente en fruit is aanzienlijk. De helft van de paprikateelt, uienteelt en groenteteelt in Hongarije vindt hier plaats. Csongrád is tevens rijk aan aardolie en aardgas.

De rivier de Tisza loopt van noord naar zuid door het comitaat. Het laagste punt van Hongarije (78 meter), bevindt zich bij Gyálarét. Het hoogste punt van Csongrád is 125 meter en bevindt zich bij Ásotthalom.

Bron wikipedia.

Vergelijk Advertenties