Office: +36302323702 - Sivert Arends +36307239077

Overzicht

Woning ID: 17690
 • 81
 • 1888
 • Perceeloppervlakte m²
 • 1
 • Kamer
 • 2
 • Slaapkamers
 • 1
 • Badkamer

Beschrijving

Werkelijk een buitenkans !

 

In een mooie natuurlijk omgeving en nabij diverse vismeren ligt het dorp Somogyapáti. Hier zijn nog alle benodigde voorzieningen voorhanden zoals een buurtwinkel,supermarkt,postkantoor en uiteraard een café. Gelet op de omgeving is het een paradijs voor vissers en jagers! Somogyapáti ligt in het zuiden van het comitaat Baranya.

Omschrijving De woning is gelegen in zuidwest Hongarije, een 15 minuten van de plaats Szigetvár en daarmee 30 km van de grens van Kroatië. De ligging is rustig maar toch in de buurt van een redelijk stad waar alles te krijgen is. Het plaatsje Dióspusztá, gemeente Somogyapáti, ligt in de uitlopers van de heuvels van het Zselic natuurpark. Achter het huis beginnen de bossen en is er alle ruimte om te wandelen, mountainbiken en te paardrijden. Dit gedeelte van Hongarije kent stevige maar korte winters waardoor een groot gedeelte van het jaar buiten geleefd kan worden. Het voorjaar begint vaak al eind maart en dan is het al gauw 20 graden. In de zomer kan het aardig warm worden met temperaturen tot 30 graden en soms wel wat er boven. De ligging als vakantiehuis is ideaal vanwege de rustige omgeving, het ontbreken van directe buren en toch in de buurt van allerlei stadjes. Hierbij is Pécs de grootste stad gelegen op een afstand van 40 km. Op het terrein van circa 3.000 m2 (officieel twee kavels die aan elkaar grenzen) staan twee panden verdeeld in een woon/keuken pand en een slaaphuis. In het slaaphuis zijn drie slaapkamers en een badkamer aanwezig. Vanwege de warme zomers is het in Hongarije niet gebruikelijk dat je kookt in het slaapgebouw om het pand koel te houden. De goed geïsoleerde muren (45 cm dik) houden in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen.

Woonkeuken Dit pand is voorzien van een complete keuken en heel gezellige eethoek en zitgedeelte. De aanwezige houtkachel kan zelfs bij min 10 het huis opstoken tot 30 graden Celsius. Het pand is voorzien van dubbelglas en heeft een voordeur met een 5-punts slot. Ook zijn alle ramen van horren voorzien. In de keuken is een close-in boiler aanwezig welke direct voor warm water zorgt. Gezien de locatie van het pand is er geen vaste gasaansluiting aanwezig maar wordt er gekookt op butaan/propaangas.

Veranda De grote veranda is voorzien van een half dichte zijde en een volledig dichte zijde zodat er goed uit de wind kan worden gezeten. Hierdoor is het in bijna alle jaargetijden goed toeven in de veranda. Daarnaast kan de grote open haard de veranda prima verwarmen voor als het s avonds wat af mocht koelen. Het uitzicht op de tuin met daarbij de ondergaande zon is een uitermate fijne plek om te genieten van familie diners. De lange tafel met acht stoelen biedt voldoende ruimte voor gasten.

Slaapgebouw Ook dit pand is volledig gerenoveerd en geïsoleerd. Overal dubbel glas, horren en rolluiken. De nieuwe badkamer is voorzien van douchecabine, toilet en dubbele wastafel. Een elektrische boiler levert 90 liter van 90 graden. Meer dan voldoende om met 4 personen te kunnen douchen. De drie slaapkamers zijn allemaal voorzien van een tegelvloer. Ook hier is een grote houtkachel aanwezig om het geheel te verwarmen. Daarnaast is iedere ruimte voorzien van een elektrische kachel zodat de ruimtes ook apart van elkaar verwarmd kunnen worden. Het pand bevat ook nog een grote zolder welke nu niet verder afgewerkt is. Wel goed bruikbaar voor het opslaan van niet vaak gebruikte spullen.

Schuur De houten aangebouwde schuur is voorzien van twee deuren waar de zitmaaier en ander tuingereedschap opgeborgen kunnen worden. Ook is er voldoende ruimte voor fietsen. Aan de achterzijde van de schuur is een opslaghok aanwezig voor het stookhout. Hier kan het hout goed drogen doordat een zijde van het hok open is.

Kelder Onder het slaapgebouw bevindt zich een kleine kelder waar allerlei zaken koel kunnen worden opgeborgen.

Tuin Het geheel is helemaal ingericht voor weinig onderhoud en de grond is volledig vrij van oude boomstronken en stenen. Hierdoor kan er met de zitmaaier goed gemaaid worden. In het eerste gedeelte wat vlak is, is een waterput aanwezig welke gebruikt kan worden om te tuin te sproeien, het opzet zwembad te vullen en dergelijke. Naast de put is een betonplaat aangebracht waarop het zwembad geplaatst kan worden. Het zwembad is uitgerust met een zandfilter wat op bijzonder goede wijze het water schoonhoud. ‘s Nachts de pomp 3 uur laten draaien en de gehele dag kan er in schoon helder water gezwommen worden. Naast het hek bij ingang van het terrein is ook een buitenkraan aanwezig. De Liguster haag zorgt voor veel privacy doordat deze een hoogte heeft van 1.80 meter. In het andere gedeelte van de tuin staan een aantal fruit- en walnoot bomen. Deze zorgen voor schaduwplekken en er kunnen hangmatten opgehangen worden. Het onderhoud van de tuin vindt nu plaats door de buurman welke op 80 meter afstand woont. Voor het maaien van het gras is een zitmaaier aanwezig welke met twee uurtjes het gehele terrein kan maaien. De voorzijde en de zijkant van het terrein zijn voorzien van een hek waardoor er een goede afsluiting voor vreemden is. De overblijvende zijdes grenzen aan het bos was goed dicht begroeid is. Hierdoor komen er wel dieren als herten, dassen en vossen in de tuin. Zeker als de schemering is ingevallen en het rustig is dan gebeurt dit regelmatig.

Vuil waterput Achter het slaapgebouw is een betonnen sceptic put aanwezig. De put met een inhoud van circa 50 m2 is voorzien van een overloop waardoor het schone water weer de grond in loopt.

Inventaris Het inventaris van beide woningen is eventueel ter overname beschikbaar. In totaal is er ruimte om acht mensen onder te brengen. Er zijn vier vaste bedden en twee slaapbanken.

Waterafvoer Er is ook een water afvoer aangelegd naar Nederlandse maatstaven. In de grond zijn afwateringsbuizen aanwezig welke in het aangrenzende bos het water van de dakgoten loost. Hierdoor komen er in de tuin geen geulen die steeds opgevuld moeten worden. Ook blijven de muren van de panden droog wat weer extra onderhoud scheelt.

Internet In de beide gebouwen zijn Internet hotspots aanwezig zodat er op het gehele terrein Internet beschikbaar is. Enkel een sim kaart in de aanwezige router plaatsen en het is functioneel. Om een hoge Internet snelheid te kunnen halen is er op de zolder van het slaapgebouw een externe richtantenne geplaatst zodat een sterke ontvangst verzekerd is. De gerealiseerde snelheid is 28.8 Mb/s.

Jaarlijkse kosten Uiteraard zijn er aan het bezit van een woning kosten verbonden: Onroerend zaak belasting circa € 50 per jaar Verzekering € 90 per jaar Vuilophaaldienst € 45 per jaar Tuin onderhoud door de buurman circa  € 100 per jaar Stroom en water worden afgerekend per gebruik. In Hongarije zijn er geen kosten voor vastrecht zoals in Nederland. Wie gebruikt betaalt en wie niet gebruikt betaalt niets. Bij 8 weken gebruik per jaar komen de kosten op ongeveer € 100.

 

 

 

Somogyapáti ( Diópuszta) is een plaats (község) en gemeente in het Hongaarse comitaat Baranya. Somogyapáti telt 567 inwoners (2001).(5094)

 

Details

 • Woning ID: 17690
 • Woning Grootte: 81 m²
 • Perceeloppervlakte: 1888 m²
 • Slaapkamers: 2
 • Kamer: 1
 • Badkamer: 1
 • Woning Type: Boerderij, Steen
 • Woning Status: Verkocht

Adres

 • Stad Diópuszta
 • Provincie Baranya
 • Gebied Middel groot dorp

Contactgegevens

Bekijk aanbod
Thuis in Hongarije Makelaardij
 • Thuis in Hongarije Makelaardij

Meer Informatie over deze woning

Vergelijkbare woningen

Vergelijk woningen

Vergelijken
Thuis in Hongarije Makelaardij
 • Thuis in Hongarije Makelaardij