Office: +36302323702 - Sivert Arends +36307239077

Overzicht

Woning ID: 31960
 • 197
 • 11116
 • Perceeloppervlakte m²
 • 1
 • Kamer
 • 4
 • Slaapkamers
 • 2
 • Badkamers

Beschrijving

Twee woningen op een unieke plek!

 

Op maar 30 minuten van de prachtige stad Pécs en gelegen ten noorden van het Mecsek gebergte ligt het kleine dorp Kovácsszénája. Het dorp is gelegen in een prachtige unieke,natuurlijke en heuvelachtige omgeving waar men nog echt tot rust kan komen en genieten kan van het echte Hongaarse leven. We praten hier echt over een goed onderhouden dorp en van een leegloop en verval is absoluut geen sprake en waar men zelfs plannen heeft voor een uitbreiding van het aantal woningen. Er is reeds een aangepast bestemmingsplan waar ruimte is voor de bouw van meer nieuwe woningen. In het dorp zelf zijn nog enkele minimale basisvoorzieningen. Een buurtwinkel is niet aanwezig maar er is wel een rijdende winkel welke u voorziet van al het nodige voor het dagelijkse leven. De grotere plaats Abiliget is met een 10 minuten te bereiken en daar zijn nog diverse buurtwinkels. Orfü met haar meren en waterpark is met 15 minuten te bereiken en zoals reeds aangegeven is de grote stad Pécs te bereiken binnen 30-35 minuten. Kovácsszénája heeft naast de mooie natuur ook nog eens mooi klein meertje waar het heerlijk vertoeven is. In het dorp is ook nog een kleine kaasfabriek en er wordt veel aan cultuur gedaan…..best veel activiteit dus! Of dat nog niet genoeg is…de burgemeester is een jong persoon die Engels en Duis spreekt en in alles graag wil helpen.

Men hoeft hier geen angst te hebben dat het dorp binnen 10 jaar “leeg” gelopen is.

De hoofdwoning:

De woning, opgetrokken uit steen en gebouwd omstreeks 1900, is gelegen nabij het centrum van het dorp en is in de afgelopen 14 jaar volledig gerenoveerd en verbeterd. Het geheel is op een 100 % West-Europees niveau met al het gemak wat er bij hoort. Het woonoppervlak is ongeveer 102 m2. Men komt via de achterzijde binnen via een kleine hal waar aan de rechterzijde een kleine opbergruimte is en verder de badkamer met toilet. Vanuit de hal komt men in een ruime open planned woonkamer met open keuken. Vanuit de woonkamer kan men links naar een mooie lichte kamer ( nu als kantoor ) met openslaande deuren naar een extra terras ( deze ingang kan men ook als 2e ingang gebruiken) Deze kamer heeft een grote hoeveelheid lichtinval. Weer terug in de huiskamer kan men rechtdoor naar de grote slaapkamer.

Korte samenvatting: hal 5 m2,badkamer met toilet 4 m2 , provisieruimte 3 m2 , woonkamer met keuken 55 m2, slaapkamer 2 of kantoor 10 m2 en de grote slaapkamer 25 m2.

De vloeren zijn van een combinatie van tegels en massief houten planken en geheel geïsoleerd. Er zijn 2 unieke tegelkachels en er is een CV op elektra waarbij de elektra gedeeltelijk wordt opgewekt door zonnecollectoren. Er is onder de woning ook een ruime gewelfde (wijn) kelder. Op het perceel is ook nog een 2e wijnkelder.

Op het grote perceel van maar liefst 9516 m2 + 1600 m2 ( zijn 4 percelen en binnengebied met een bouwbestemming) staat ook nog een grote gerenoveerde schuur van maar liefst 140 m2 verdeeld over een 2 separate ruimtes en een garage. Uiteraard is de schuur voorzien van elektra en zelfs krachtstroom.

Een ander zeer belangrijk punt is het feit dat men op de separate percelen mag bouwen en dat deze percelen via een geasfalteerde weg via de achterzijde zelfstandig te bereiken zijn en dat er ook reeds de gemeentelijke aansluitingen van de elektra,water en telefoon voorhanden zijn. Unieke kans om er bedrijfsmatig iets te gaan ontwikkelen zoals een B&B of het neerzetten van hoogwaardige chalets!

Elektra en water is aanwezig en de afwatering loopt via een septic tank. Er is ook nog een eigen waterput met goed water en voorzien van een hydrofoor pomp. Als verwarming zijn er 2 unieke tegelkachels en een CV op elektra. Internet ( glasvezel) en tv aansluiting zijn mogelijk.

 

Het gastenverblijf: Mooie authentieke Hongaarse boerderij!

De klassieke boerderij,opgetrokken uit gemengd metselwerk,is in een goede en meteen bewoonbare staat. Het woonoppervlak is ongeveer 85 m2 en is ingedeeld zoals kenmerkend is voor deze stijl boerderijen namelijk de kamers achter elkaar. Men komt binnen in een hal ( 9 m2 ) met badkamer en toilet ( 6 m2 ). Aan de linker zijde is de ruime huiskamer ( 30 m2 )  en aan de rechterzijde de ruime leefkeuken van 20 m2 en de slaapkamer van ook 20 m2.  De authentieke balken en paneeldeuren zijn nog steeds aanwezig wat de boerderij iets extra’s geeft. Het perceel van ongeveer 1600 m2 is groot genoeg en loopt iets op waardoor men een mooi uitzicht heeft.

Electra en water is aanwezig en de afwatering loopt via een soort can septic tank. Als verwarming zijn er unieke met de hand gemaakte tegelkachels. Internet (glasvezel) en tv aansluiting is mogelijk.

Een authentieke en zo goed als instap klare ( het stuck en verfwerk moet opnieuw gedaan worden ) Hongaarse boerderij op een prachtige locatie!

Al met al een uniek object met heel veel mogelijkheden voor ideeën maar ook een uniek object om gewoon te genieten van de rust,natuur en ruimte en het echte Hongaarse leven…..

 

LET OP: verkoper wil in € betaald hebben!

 

Kovácsszénája is een plaats (község) en gemeente in het Hongaarse comitaat Baranya. Kovácsszénája telt 55 inwoners (2001). (799-33)

Video

Details

 • Woning ID: 31960
 • Woning Grootte: 197 m²
 • Perceeloppervlakte: 11116 m²
 • Slaapkamers: 4
 • Kamer: 1
 • Badkamers: 2
 • Woning Type: B&B, Boerderij, Leem, Steen
 • Woning Status: Verkocht

Adres

 • Stad Kovácsszénája
 • Provincie Baranya
 • Gebied Dorp

Contactgegevens

Bekijk aanbod
Thuis in Hongarije Makelaardij
 • Thuis in Hongarije Makelaardij

Meer Informatie over deze woning

Vergelijkbare woningen

Vergelijk woningen

Vergelijken
Thuis in Hongarije Makelaardij
 • Thuis in Hongarije Makelaardij