Office: +36302323702 - Sivert Arends +36307239077

Beschrijving

Super interessante woning op een zeer goede locatie!

In een mooie heuvelachtige omgeving ligt het dorp Magyarhertelend. Hier zijn nog diverse voorzieningen aanwezig zoals een buurtwinkel en een kroeg. De omgeving is zeer geliefd onder de toeristen en het is er in de zomer ook altijd lekker en aangenaam druk. Er zijn veel wandel en fietsroutes en vergeet de thermaalbaden ook niet! Zeer centraal gelegen ten opzichte van Pécs, Kaposvár en Orfü en de verbinding van en naar zijn gewoon goed.

Het thermale bad Magyarhertelend is 20 km ten noorden van Pécs gelegen aan de noordelijke hellingen van het Mecsek gebergte. De gemeente is al sinds de Romeinse tijd bewoond, alle Zuid-Hongarije doorkruisende volkeren hebben hier hun sporen achter gelaten. Vóór ongeveer 300 jaar werd het dorp ook het woongebied van Schwaben uit Duitsland, die hier sinds die tijd samen met de Hongaarse bevolking leven. Het kalme dorp is aantrekkelijk door zijn wijngaarden, waar een goede druif gecultiveerd wordt. In de nabijheid is het meer van Orfü gelegen en in het naburige Abaliget bevindt zich de grootste druipsteengrot in Transdanubië. In het aangename, schaduwrijke thermaal park van 3 hectare groot zijn talrijke zeldzame planten te vinden, er staan 4 bassins ter beschikking. De eerste thermale bron werd 1958 ontsloten, toen naar uranium erts werd gezocht. Omdat het thermale water sterk gezondheid bevorderend bleek te zijn werd 1962 een verdere bron geboord. Het thermale water kan met succes worden gebruikt bij reumatische klachten, storingen van de bloedsomloop en ziekten van het zenuwstelsel. Het bevat waterstofcarbonaten, natrium, kalium, ijzer, magnesium, sulfaat, calcium, chloride, jodium, koolzuur en paraffine. Het fluoride houdende water geeft een opmerkelijke preventieve bescherming tegen zieke

Prachtig, wat hoger gelegen in een leuke ” woonwijk “en met een blijvend uitzicht over de velden en de bossen en aan de achterzijde en zeer zeker voldoende privacy. Het thermaalbad ligt op een kleine 150 meter van de woning.

Deze woning is in een goede en direct bewoonbare staat maar een modernisatie is wel wenselijk om het geheel in de huidige moderne tijd te trekken. Het houtwerk van de ramen en kozijnen en boeg randen zijn redelijk maar ook hier is schuren en opnieuw voorzien van een nieuwe laag verf wel aan te raden maar……niet meteen noodzakelijk!

Het woonoppervlak is ongeveer 60 m2  op de begane grond en op de 1e verdieping ongeveer 50 m2 dus een totaal van ongeveer 110 m2.

Op de begane grond is er een open living-keuken met openslaande deuren naar het een klein terras. Badkamer met douche en een separaat toilet. Tevens is er een kleine slaapkamer/hobbyruimte. Via een op maat en goed lopende trap komt men op de 1e verdieping met een overloop/vide en 2 slaapkamers. Het geheel staat op een omheind perceel van 656 m2.

Zeer interessant als investering, vakantiewoning en zeer zeker als verhuurobject!

Elektra, water en gas is aanwezig en de afwatering loopt via een septic tank. Als verwarming zijn er gasconvectoren. Internet en tv aansluiting zijn  mogelijk.

 

 

Magyarhertelend is een plaats (község) en gemeente in het Hongaarse comitaat Baranya. Magyarhertelend telt 581 inwoners (2021).( 799-505 )

Video

Details

 • Woning ID: 88502
 • Woning Grootte: 110 m²
 • Perceeloppervlakte: 656 m²
 • Slaapkamers: 3
 • Kamer: 1
 • Badkamer: 1
 • Woning Type: Beleggingsobject, Vakantiewoning
 • Woning Status: Verkocht
 • Stad Magyarhertelend
 • Provincie Baranya
 • Gebied Middel groot dorp

Contactgegevens

Thuis in Hongarije Makelaardij
 • Thuis in Hongarije Makelaardij

Meer Informatie over deze woning

Vergelijkbare woningen

Vergelijk woningen

Vergelijken
Thuis in Hongarije Makelaardij
 • Thuis in Hongarije Makelaardij