Office: +36302323702 - Sivert Arends +36307239077

Overzicht

Woning ID: 35735
 • 71
 • 346
 • Perceeloppervlakte m²
 • 1
 • Kamer
 • 1
 • Slaapkamer
 • 1
 • Badkamer

Beschrijving

Buitengewoon sfeervolle boerderij op een toplocatie!

In een mooie heuvelachtige omgeving ligt het kleine dorp Óbánya. Ondanks dat het dorp klein is heeft het wel veel voorzieningen omdat het dorp erg in trek is bij toeristen. Men komt van overal voor de mooie natuur,wandel en fietsroutes en de vele beekjes en historische gebouwen en tradities zoals de pottenbakkers. Óbanyá ligt zeer centraal en nabij de prachtige winkelstad Pécs. ( ongeveer 35 minuten )

Wat algemene informatie over het dorp en haar mogelijkheden:

Óbánya ligt 26 km ten noordoosten van de stad Pécs (de in grootte vijfde stad van Hongarije). Weliswaar ontdekken steeds meer toeristen deze favoriete vakantiebestemming in het Mecsek-gebied, maar er is ruimte genoeg. De bijna 170 zielen tellende kleine gemeente Óbánya ligt in het dal, dat van Mecseknádasd naar Kisújbánya loopt. De natuur is er nog ongerept en dat blijft ook zo omdat ‘de Mecsek’ reeds vele jaren tot beschermd natuurgebied is verklaard.

Óbánya ligt aan de oostkant van dit gebied, omgeven door prachtige bossen, in een schitterend smal dal. Het dorp heeft een bijzondere sfeer. Evenwijdig aan het weggetje naar Óbánya stroomt een heldere beek, de zogenaamde ‘oude beek’. Links, en dan weer rechts van de weg. De huizen staan aan weerszijden van enige straat – de Fõ utca  – vaak oud maar fraai. Meestal hebben de boerenhuizen een deel en een hof, die met een in de berg gebouwde (wijn)kelder eindigt.

Geschat wordt dat het dorp per jaar 50.000 bezoekers ontvangt. Elke Hongaar is er wel eens geweest. Waarschijnlijk in zijn / haar jeugd toen ze met de schoolklas een paar dagen in de bossen van de Mecsek hebben rondgezworven. Ze hebben toen vast wel een onderkomen gevonden in één van de táborházak. Dat gebeurt nu nog steeds. Als het schooljaar begint en eindigt is het hoogseizoen en komen er elke dag wel een paar bussen met kinderen.

 

De boerderij:

Het betreft een typisch Hongaarse boerderij, gelegen op een praktisch perceel van 346 m2, voorzien van al het moderne comfort en het geheel is in een goede en direct bewoonbare staat. ( zelfs voor West-Europese normen) Veel authentieke details zijn nog aanwezig en zorgen voor een zeer sfeervolle uitstraling. Met een woonoppervlak van 71 m2 is de boerderij groot genoeg om er permanent en met al het comfort te wonen. Er is een woonkamer, keuken met eetkamer, slaapkamer en een badkamer met toilet.  Het ruime overdekte terras van ongeveer 18 m2 geeft extra leefruimte en het is hier heerlijk vertoeven onder het genot van een echt Hongaars wijntje!

Een typisch klassieke Hongaarse boerderij in een goede staat en op een top locatie en ook nog in een zeer levendig dorp en ook nog eens met veel verhuurmogelijkheden!

Electra,water en gas is aanwezig en de afwatering loopt via het riool. Als verwarming zijn er gasconvectoren,elektrische verwarming en een houtkachel. Internet en tv aansluiting zijn mogelijk!

 

 

In het jaar 1992 heeft Óbánya – als eerste van alle Hongaarse gemeenten – de z.g. ‘Kósa Károly-prijs gewonnen. De Duitse ‘Lezersvereiniging Óbánya’ heeft een meerjarige traditie en waakt over de geschiedenis en de tradities van het dorp. In het gebouw van de Lezersvereniging (Fõ u. 70) bevindt zich een tentoonstelling van oude gebruiksvoorwerpen. Men kan er kleding, foto’s, documenten uit vroeger tijden bekijken. Ook worden er producten uit de lange pottenbakkersgeschiedenis van Óbánya ten toon gesteld.

Als men een karakteristiek cadeau zoekt loopt men eenvoudig de pottenbakkerij binnen. Hier worden smaakvolle gebruiks- en siervoorwerpen aangeboden. Tegenwoordig wordt het pottenbakken door meerdere bewoners uitgeoefend. In de werkplaatsen van József Teimel en István Keszler wordt nog op ambachtelijke wijze keramiek vervaardigd. Op andere plaatsen wordt met moderne technieken gewerkt. Andere souvenirs die u herinneren aan uw bezoek aan Óbánya vindt u in ‘Souvenirshop Óbánya’ in het centrum van het dorp. Hier vindt u een uitgebreid assortiment aan souvenirs en geschenken.

In het dorp kunt u uit verschillende logiesmogelijkheden kiezen: Pension, vakantiehuizen, camping of kamers met ontbijt. Er is een restaurant en er zijn excursieprogramma’s. Dicht bijeen bevinden zich een winkel voor de dagelijkse boodschappen, de souvenirshop, de bushalte, de brievenbus en het  plaatselijke café.

Óbánya (Duits: Altglashütte) is een plaats (község) en gemeente in het Hongaarse comitaat Baranya. Óbánya telt 155 inwoners (2001), waarvan de meeste behoren tot de Donau-Zwaben: de meerderheid van de bevolking heeft als eerste moedertaal een Duits dialect. Het dorp is, evenals Mecseknádasd, bekend vanwege de pottenbakkers.

Óbánya is voor wandeltoerisme een aantrekkelijk punt. Langs de beek loopt door het bos een onverharde weg met een voetpad naar Kisújbánya (Duits: Neuglashütte). Het pad is voorzien van educatieve informatie. Halverwege ligt het voormalige natuurvriendenhuis, nu particulier bezit. Vlak voor het einde van dit pad bevindt zich een picknickplaats. ( 799-126 )

Details

 • Woning ID: 35735
 • Woning Grootte: 71 m²
 • Perceeloppervlakte: 346 m²
 • Slaapkamer: 1
 • Kamer: 1
 • Badkamer: 1
 • Woning Type: Boerderij, Leem, Steen
 • Woning Status: Verkocht

Adres

 • Stad Óbánya
 • Provincie Baranya
 • Gebied Dorp

Contactgegevens

Bekijk aanbod
Thuis in Hongarije Makelaardij
 • Thuis in Hongarije Makelaardij

Meer Informatie over deze woning

Vergelijkbare woningen

Vergelijk woningen

Vergelijken
Thuis in Hongarije Makelaardij
 • Thuis in Hongarije Makelaardij