Office: +36302323702 - Sivert Arends +36307239077

Overzicht

Woning ID: 24998
 • 83
 • 201
 • Perceeloppervlakte m²
 • 1
 • Kamer
 • 3
 • Slaapkamers
 • 2
 • Badkamers

Beschrijving

 

Eenmalige forse prijsaanpassing voor een snelle verkoop!

 

Boerderij/dorpswoning met gastenverblijf op een toplocatie!

In een mooie heuvelachtige omgeving ligt het kleine dorp Óbánya. Ondanks dat het dorp klein is heeft het wel veel voorzieningen omdat het dorp erg in trek is bij toeristen. Men komt van overal voor de mooie natuur,wandel en fietsroutes en de vele beekjes en historische gebouwen en tradities zoals de pottenbakkers. Óbanyá ligt zeer centraal en nabij de prachtige winkelstad Pécs. ( ongeveer 35 minuten )

Wat algemene informatie over het dorp en haar mogelijkheden:

Óbánya ligt 26 km ten noordoosten van de stad Pécs (de in grootte vijfde stad van Hongarije). Weliswaar ontdekken steeds meer toeristen deze favoriete vakantiebestemming in het Mecsek-gebied, maar er is ruimte genoeg. De bijna 170 zielen tellende kleine gemeente Óbánya ligt in het dal, dat van Mecseknádasd naar Kisújbánya loopt. De natuur is er nog ongerept en dat blijft ook zo omdat ‘de Mecsek’ reeds vele jaren tot beschermd natuurgebied is verklaard.

Óbánya ligt aan de oostkant van dit gebied, omgeven door prachtige bossen, in een schitterend smal dal. Het dorp heeft een bijzondere sfeer. Evenwijdig aan het weggetje naar Óbánya stroomt een heldere beek, de zogenaamde ‘oude beek’. Links, en dan weer rechts van de weg. De huizen staan aan weerszijden van enige straat – de Fõ utca  – vaak oud maar fraai. Meestal hebben de boerenhuizen een deel en een hof, die met een in de berg gebouwde (wijn)kelder eindigt.

Geschat wordt dat het dorp per jaar 50.000 bezoekers ontvangt. Elke Hongaar is er wel eens geweest. Waarschijnlijk in zijn / haar jeugd toen ze met de schoolklas een paar dagen in de bossen van de Mecsek hebben rondgezworven. Ze hebben toen vast wel een onderkomen gevonden in één van de táborházak. Dat gebeurt nu nog steeds. Als het schooljaar begint en eindigt is het hoogseizoen en komen er elke dag wel een paar bussen met kinderen.

 

De boerderij:

De te koop staande klassieke boerderij/dorpswoning ( ongeveer 200 jaar oud ) ligt midden in het centrum en is de afgelopen jaren gemoderniseerd en verbouwd. Alles is in een nette en direct bewoonbare staat. Interessant is toch wel het feit dat men aan de voorzijde van de boerderij een zelfstandig appartement heeft gemaakt met heel goede verhuurmogelijkheden en zeer geschikt voor B&B. Het is gemakkelijk om dit appartement weer bij de woning te betrekken omdat de deuropening nog aanwezig is maar niet zichtbaar. Het appartement heeft een woonoppervlak van ongeveer 18 m2 en voorzien van een eigen douche en toilet. De rest van het appartement is “open planned” Keuken,woonkamer en slaapkamer in een……klein maar fijn!!!

Het andere woongedeelte is ongeveer 65 m2 en er is een keuken met aangrenzend een badkamer met toilet,provisieruimte,woonkamer,halletje en 2 slaapkamers. 1 grote slaapkamer en 1 kleine slaapkamer voorzien van een stapelbed. Vanuit de grote slaapkamer komt men op een mooi ruim terras met een mooi uitzicht naar de bossen. Het terras is ook gewoon via buitenom te bereiken. Er is voldoende privacy.

Het geschakeld dak is ongeveer 4 jaar geelden vernieuwd en in een goede staat. De elektra en waterleidingen zijn vernieuwd in de midden jaren 90. De vloeren zijn van beton en geïsoleerd. Er zijn op het perceel van 201 m2 geen extra bijgebouwen aanwezig.

Een typisch klassieke Hongaarse boerderij in een goede staat en op een top locatie en ook nog in een zeer levendig dorp en ook nog eens met veel verhuurmogelijkheden…. Ideaal om wonen en werken te combineren!

Electra,water en gas is aanwezig en de afwatering loopt via het riool. Als verwarming zijn er gasconvectoren,elektrische verwarming en er is de mogelijkheid om een houtkachel te plaatsen. Internet en tv aansluiting zijn mogelijk en reeds aanwezig!

LET OP : de woning wordt gemeubileerd verkocht!

 

De verkoop wil het bedrag in €!

 

In het jaar 1992 heeft Óbánya – als eerste van alle Hongaarse gemeenten – de z.g. ‘Kósa Károly-prijs gewonnen. De Duitse ‘Lezersvereiniging Óbánya’ heeft een meerjarige traditie en waakt over de geschiedenis en de tradities van het dorp. In het gebouw van de Lezersvereniging (Fõ u. 70) bevindt zich een tentoonstelling van oude gebruiksvoorwerpen. Men kan er kleding, foto’s, documenten uit vroeger tijden bekijken. Ook worden er producten uit de lange pottenbakkersgeschiedenis van Óbánya ten toon gesteld.

Als men een karakteristiek kado zoekt loopt men eenvoudig de pottenbakkerij binnen. Hier worden smaakvolle gebruiks- en siervoorwerpen aangeboden. Tegenwoordig wordt het pottenbakken door meerdere bewoners uitgeoefend. In de werkplaatsen van József Teimel en István Keszler wordt nog op ambachtelijke wijze keramiek vervaardigd. Op andere plaatsen wordt met moderne technieken gewerkt. Andere souvenirs die u herinneren aan uw bezoek aan Óbánya vindt u in ‘Souvenirshop Óbánya’ in het centrum van het dorp. Hier vindt u een uitgebreid assortiment aan souvenirs en geschenken.

In het dorp kunt u uit verschillende logiesmogelijkheden kiezen: Pension, vakantiehuizen, camping of kamers met ontbijt. Er is een restaurant en er zijn excursieprogramma’s. Dicht bijeen bevinden zich een winkel voor de dagelijkse boodschappen, de souvenirshop, de bushalte, de brievenbus en het  plaatselijke café.

 

Óbánya (Duits: Altglashütte) is een plaats (község) en gemeente in het Hongaarse comitaat Baranya. Óbánya telt 155 inwoners (2001), waarvan de meeste behoren tot de Donau-Zwaben: de meerderheid van de bevolking heeft als eerste moedertaal een Duits dialect. Het dorp is, evenals Mecseknádasd, bekend vanwege de pottenbakkers.

Óbánya is voor wandeltoerisme een aantrekkelijk punt. Langs de beek loopt door het bos een onverharde weg met een voetpad naar Kisújbánya (Duits: Neuglashütte). Het pad is voorzien van educatieve informatie. Halverwege ligt het voormalige natuurvriendenhuis, nu particulier bezit. Vlak voor het einde van dit pad bevindt zich een picknickplaats.

Video

Details

 • Woning ID: 24998
 • Woning Grootte: 83 m²
 • Perceeloppervlakte: 201 m²
 • Slaapkamers: 3
 • Kamer: 1
 • Badkamers: 2
 • Woning Type: Beleggingsobject, Boerderij, Leem, Steen
 • Woning Status: Verkocht

Adres

 • Stad Óbánya
 • Provincie Baranya
 • Gebied Dorp

Contactgegevens

Bekijk aanbod
Thuis in Hongarije Makelaardij
 • Thuis in Hongarije Makelaardij

Meer Informatie over deze woning

Vergelijkbare woningen

Vergelijk woningen

Vergelijken
Thuis in Hongarije Makelaardij
 • Thuis in Hongarije Makelaardij