Office: +36302323702 - Sivert Arends +36307239077
 • 85
 • 7997
 • Perceeloppervlakte m²
 • 1
 • Slaapkamer
 • 1
 • Badkamer

Overzicht

Woning ID: 30722
 • 85
 • 7997
 • Perceeloppervlakte m²
 • 1
 • Slaapkamer
 • 1
 • Badkamer

Beschrijving

Mooi wijnhuis op een groot perceel!

Gelegen in het comitaat Tolna ligt het grote dorp Simontornya. Hier zijn nog alle voorzieningen aanwezig zoals: supermarkten, eet en drink gelegenheden,klein ziekenhuis, apotheek, scholen en nog veel meer. De omgeving is ruim en met veel natuur omgeven….vlak maar ook heuvelachtige gedeeltes.

Het dorp is ideaal voor mensen die het echte Hongarije willen ontmoeten, de mensen in het dorp zijn gastvrij en vriendelijk. De vele wijnbergen zorgen voor prachtig uitzicht!

De omgeving is prachtig, vanuit Simontornya kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan omliggende plaatsen als SzékesfehérvárSzekszárdTamási en ook het Balatonmeer ligt op een afstand van zo’n 30 minuten rijden.De hoofdwegen in het dorp zijn de Malom utca en de Petöfi utca, langs deze wegen vindt u winkels, cafés en restaurants.

De hoofdbezienswaardigheid van het dorp is ” de toren van Simon”, een donjon gebouwd in de 13de eeuw. Inmiddels is het gebouw zoveel keer gerestaureerd dat het een puzzel van bouwstijlen is. In de zomermaanden kunt u het gebouw ook van binnen bezichtigen. In de bergen rond het dorp vindt u zogenaamde “woonkelders”. Kleine grotten waarin tegenwoordig vooral wijnkelders te vinden zijn maar waarin ook nog wel zigeuners wonen.

Restaurants en amusement : Er is een thermaalbad in Simontornya dat op maandag gesloten is. Bij dit zwembad vindt u ook een camping. Er zijn twee betaalbare hotels: Tó Étterem és Motel (ook restaurant) en Gála Panzió. In het dorp vindt u restaurants als Bonci Étterem és Pizzéria en Tulipán Étterem waar u tegen een redelijke prijs een heerlijke maaltijd kunt eten.

LET OP : In Simontornya kunt u, tegen vergoeding, vissen op karper.

Zeer fraai gelegen wijnhuis met blijvend vrij uitzicht,gerenoveerd, authentiek Hongaars wijnhuis, bouwjaar ca. 1920. Het romantisch gelegen wijnhuis bevindt zich boven op een berg met prachtig panorama richting oosten. Het wijnhuis is circa 2 km gelegen buiten het bekende historische stadje Simontornya, ruim 100m km. ten zuidwesten van Boedapest en 40 km. ten zuiden van het Balatonmeer. In de wijnbergen van deze plaats hebben behalve de Hongaren reeds meerdere Nederlanders en Vlamingen ook een wijngaard, al dan niet met wijnhuis.

Indeling.: terras (10,5 m2), (werk)kamer (17,7 m2) met toegang naar gewelfde wijnkelder (19 m2), keuken (8,9 m2) en badkamer (2,8 m2). Boven: zolderkamer (24 m2) met vaste trap, te gebruiken als slaapkamer en eventueel te splitsen in 2 kamers.

Het pand is geheel gerenoveerd in 2001: dak vernieuwd (constructie, dakpannen en isolatie), nieuwe schoorsteen (verwarming is mogelijk met allesbrander), zolderkamer met vaste trap, twee dakramen en houten vloer, betegelde badkamer met douche, WC en boiler (80 liter), eenvoudige keuken met tegelvloer. Werkkamer voorzien van twee nieuwe ramen. Electra geheel vernieuwd, voorts is het huis aangesloten op het waterleidingnet Regenwateropvang en separaat vuilwateropvang (8 m3). Het huis is in goede staat, maar dient hier en daar geschilderd te worden.

 

Er is de mogelijkheid om het wijnhuis flink te vergroten. De huidige eigenaar heeft bouwplannen laten maken voor een aanbouw, waarvoor ook een bouwvergunning is verleend, deze is bij de prijs inbegrepen. Daarnaast is het ook mogelijk om een tweede huis bij te bouwen.

De woning is gelegen op een zeer ruim perceel van ca. 8.000 m2 (!), waarvan ongeveer 1200 m2 wijngaard. Deze is gelegen op het oosten en bestaat uit twee delen, met ongeveer 400 wijnstokken. De meest voorkomende druifsoort is blauwfrankisch, in mindere mate ook de kadarka-druif. De jaarlijkse opbrengst bedraagt 400 tot 800 liter rode wijn (cuvée), afhankelijk van de weersomstandigheden. In het wijnhuis is alles aanwezig om wijn te maken (vergistingsbaden, pers, houten vaten, sproeimachine, grasmaaier, rota). Een tuinman verricht alle werkzaamheden het hele jaar door.
Verder is er een ruime tuin, hier bevinden zich meerdere fruitbomen: een prachtige grote kersenboom, een grote zoete amandel, diverse kleine amandelbomen, twee grote oude en twee jonge walnotenbomen, een hazelaar, een grote en kleine vijg, zure kers, diverse pruimenbomen en boven het terras pitloze druiven om te eten. Daarnaast enkele seringsstruiken en rozen.

Een deel van de oude wijngaard is in 2001 vervangen door een grasveld, waar heerlijk gespeeld kan worden.
In de tuin alsmede de omgeving komen veel verschillende vogelsoorten voor (o.a. zwaluw, verschillende specht soorten, hop), alsmede reeën, hagedissen.

Relatief eenvoudig kan alles verder aangepast worden voor inrichting en gebruik als vakantiewoning, met goede verhuurmogelijkheden!

Elektra,water en gas is aanwezig en de afwatering loopt via een septic tank. Als verwarming is er een Cv op gas. Internet en tv aansluiting zijn mogelijk.

 

 

Simontornya is een plaats (város) en gemeente in het Hongaarse comitaat Tolna. Simontornya telt 4608 inwoners (2001). Simontornya ligt centraal in Hongarije aan de voet van de beginnende heuvels van het zuidelijk gelegen Mecsekgebergte en heeft nu 4950 inwoners. De stad vindt zijn oorsprong in de 4e eeuw, dat blijkt uit opgravingen uit de Keltisch en Romeinse tijd. De stad is genoemd naar de door Salamons zoon Simon – in 1280 – gebouwde en versterkte woontoren (tornya). Een van de bewoners was Palatine Laslo Garai die samen met een aantal ander families een samenzwering opzette tegen koning Mathias. De toenmalige woontoren werd uitgebouwd tot paleis in de Renaissance stijl en was in 1509 af. Het dorp ligt op een kruising van wegen, naar het oosten richting Donau, naar het zuiden richting Pécs, het westen naar de Adriatische zee en het noorden naar Wenen. Op de oudste landkaarten vind je het dorp terug, verwoest door de Turken in de jaren 1500, maar steeds weer herbouwd. In 1728 werd in opdracht van Keizerin Maria Theresia de 1ste steen gelegd voor de bouw van de prachtige barok kerk en het klooster. Het dorp Ozora ligt 20 km van de wijngaard en daar is een bezoek aan het kasteel van graaf Pipo Scolari de moeite waard. In Dég, een kleine 12 km van Simontornya, ligt een van de mooiste kastelen van Hongarije. Gebouwd tussen 1810-20 door graaf Festetics de Tolna, in de klassieke stijl met een prachtige Engelse tuin. Op het eilandje in het meer van het kasteel staat het “Holland Házi”, dat van origine de koestal was en later de grote zaal van de gravin. Kortom, er is voldoende te doen in de directe omgeving. ( 29100)

Details

 • Woning ID: 30722
 • Woning Grootte: 85 m²
 • Perceeloppervlakte: 7997 m²
 • Slaapkamer: 1
 • Badkamer: 1
 • Woning Type: Wijnhuis
 • Woning Status: Verkocht

Adres

 • Stad Simontornya
 • Provincie Tolna
 • Gebied Dorp

Contactgegevens

Thuis in Hongarije Makelaardij
 • Thuis in Hongarije Makelaardij

Meer Informatie over deze woning

Vergelijkbare woningen

Vergelijk woningen

Vergelijken
Thuis in Hongarije Makelaardij
 • Thuis in Hongarije Makelaardij