Office: +36302323702 - Sivert Arends +36307239077

Aankoop procedure buitengebied

De aankoop van Tanya’s/buitengebied/wijnhuizen in Hongarije wijkt enigszins af van de reguliere aankoop van een woning welke in maximaal 60 dagen afgerond kan zijn.

We geven nu in het kort weer hoe de aankoopprocedure van een Tanya / buitengebied / wijnhuizen verloopt

1) Om een aankoop op te starten dient er een aanbetaling gedaan te worden van 20 % van de aankoopprijs wat ook van toepassing is op alle andere vormen van aankoop van onroerend goed.

2) Deze objecten worden gedurende 60 dagen gemeld bij het gemeentehuis waarbij belanghebbende in deze periode hun voorkeursrecht kunnen uitoefenen.

3) maakt niemand gebruik van het voorkeursrecht dan wordt dit in een officieel document door de gemeente notaris vastgelegd. Deze procedure duurt ook ongeveer 30 dagen. De gemeente notaris stuurt dit document dan op naar het Provinciaal kadaster.

4) bij het Provinciaal kadaster worden alle gegevens nogmaals gecontroleerd en na akkoord verder gestuurd naar de Landbouwcommissie. Dit deel van de procedure duurt ook maximaal 30 dagen.

5) Bij de Landbouwcommissie vormt men zich een mening over de verkoop en geeft een advies en stuurt dit advies naar de dorpscommissie-stadsraad. De landbouwcommissie heeft voor het vormen van het advies een termijn van wederom 30 dagen.

6) De uiteindelijk definitieve beslissing neemt de dorpscommissie-stadsraad binnen een termijn van 30 dagen.

7) Bij een definitief toestemming van de dorpscommissie-stadsraad treed de normale registratie van onroerend goed in werking bij het kadaster. Ook dit duurt ongeveer 30 dagen.

DE TANYA/BUITENGEBIED/WIJNHUIS IS NU OFFICIEEL VAN U ALS KOPER !

Maximaal kan de procedure dus 60+30+30+30+30+30= 210 dagen = 7 maanden duren.
Dit is in geval van een definitieve goedkeuring………..het kan gedurende de gehele procedure nog misgaan waardoor de koopovereenkomst ontbonden wordt en de koper ook zijn-haar 20 % aanbetaling terug krijgt.

Vergelijk woningen

Vergelijken