Office: +36302323702 - Sivert Arends +36307239077

Kosten Koper (K.K) Woning

De omschrijving van “Kosten Koper”

Zoals gebruikelijk bij officiële makelaars in Hongarije zijn de genoemde prijzen op basis van “kosten koper”. De verkoper betaalt in principe de makelaarscourtage, de overige kosten voor de afhandeling komen voor rekening van de kopende partij. Dit zijn en noemen we de “Kosten koper”
De exacte kosten kunnen verschillen per object, omdat meerdere factoren een rol spelen. In het algemeen kan ik stellen dat men rekening moet houden met gemiddeld, in een normaal geval met een bedrag van ongeveer € 1500,- aan alle bijkomende kosten bij elkaar.

Bij grotere, duurdere objecten ( vanaf ongeveer € 50.000,-) of als er meerdere perceelnummers en/of eigenaren zijn kan het ietwat duurder zijn. Richtlijn: 3.5% met een minimum van € 1500,- !
We geven vooraf duidelijk aan wat de “Kosten koper” zijn in afwijkende gevallen zodat u niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan en vooraf alles duidelijk voor u als koper/klant is!

In het bedrag van € 1500,- zit dan echt (bijna) alles inbegrepen:

  • alle tweetalige contracten betreffende de koop en registratie ( NL-Eng of Duits);
  • alle vertalingen; – eventuele volmachten;
  • hulp bij het overschrijven van alle nutsvoorzieningen en andere dienstverlening;
  • begeleiding van het immigratieproces: registratie en adreskaart, bankrekening, belastingkaart, zorgverzekering ( Taj ) etc…
  • assistentie gedurende de eerste 12 maand na aankoop, inclusief juridisch en praktisch advies;
  • alle leges voor kadaster en overige instanties;
  • kosten legalisaties.

U ziet dat het een uitgebreid pakket aan dienstverlening is waardoor u zich ten tijde en na de aankoop van uw droomwoning geen zorgen hoeft te maken!

Dit is EXCLUSIEF de overdrachtsbelasting welke u na de aankoop van de woning aan de Hongaarse Belastingdienst moet betalen. Hier krijgt u automatisch een aanslag van toegestuurd door de Hongaarse Belastingdienst.

Vergelijk woningen

Vergelijken